Arbetet i Siljan Runtkommittén med att optimera och kvalitetssäkra arrangemanget med avtal, bemanning m m pågår för fullt. En prio är en översyn av depåerna, som pågår runt hela loppet, där vi vill säkra upp med platser som har el samt vatten att tillgå, även säkerheten kring depåerna ses över. Transporterna och hanteringen av material till depåerna ses över och kommer att uppdateras.

Fastighetsgruppen har med hjälp av Taklandslaget besiktat taket på parken och väntar på offert för att tvätta, täta och måla om taket. Ventilation av grunden kommer att installeras, för att skapa ett bättre inneklimat. Dansgolvet kommer att förses med ett sportgolv, för att kunna användas under vintern av våra medlemmar för olika aktiviteter.

Markinköpet från Mora kommun av parkenområdet kommer att genomföras under hösten, likaså inköpet av träningsplanen och grönytan(triangeln) genomförs samtidigt.
Småbåtsroddarna åker till Jönköping på sprint-SM till helgen, som en avslutning på de svenska tävlingarna för året, helgen därpå är sista uppdraget i landslagsdressen för några, då de beger sig till Polen och Baltic-cup, som är en 11-nations tävling.

Fotbollslagen har sista matchhelgen nu till helgen och avslutar träningarna under nästa vecka med föräldramatcher och avslutningsdag på parken.

Tillsammans är vi starka!
Magnus Birkeholm
Ordförande Sollerö IF

Tack alla ni som kom på söndagens extra medlemsmöte! Vi informerade om det första halvåret som gått och fikade kaffe och äppelkaka.
Sommarvärmen byts sakta ut mot höstens härliga väder och sprakande färgprakt. Fotbolls- och roddsektionen går in i sista månaden med aktiviteter för denna säsong.
Både serielagen och MT-cupslagen i fotboll har träningar och matcher och sammanlagt ser vi ca 80 fotbollsungdomar på parken varje vecka.

Kyrkbåtsroddarna kör söndagar kl 17.45 på Lerön. Alla är välkomna – både erfarna roddare och nya som vill prova på denna härliga sport!
Småbåtsroddarna slipar formen inför kommande sprint-SM och Baltic cup (landslagsuppdrag) i slutet av september.

Kommande helg händer mycket på parken:

 • Lördag 8/9 kl 10-14 anordnar Sollerö IF till förmån för Barncancerfonden Run of Hope. Man anmäler sig på plats eller via länk här på webbplatsen. Anmälningsavgiften 50 kr, 100 kr eller 200 kr går oavkortat till Barncancerfonden. Start vid parken och valfritt att gå, lunka eller löpa elljusspåret eller strandstigen.
 • Söndag 9/9 anordnar Sollerö IF fotboll MT-cupen på Sollerön. Kom och heja fram våra härliga fotbollsungdomar!

Tillsammans är vi starka!
Magnus Birkeholm
Ordförande Sollerö IF

8 september 2018 kl. 10-14 anordnar Sollerö IF Run of Hope

Till förmån för Barncancerfonden träffas vi denna dag för att gå, lunka eller löpa – helt efter egen förmåga – valfri sträcka.
Elljusspåret eller Strandstigen är de banor som vi använder oss av med utgångspunkt från Idrottsparken Sollerön. Du startar när du vill mellan kl. 10-14.
Anmälningsavgiften (valfritt 50 kr, 100 kr eller 200 kr per person) går oavkortat till Barncancerfonden.
Så samla dina nära och kära och anmäl er till detta event så ses på parken på Sollerön den 8 september och förenar nytta med nöje.

Anmäl dig gärna här: https://www.barncancerfonden.se/event/run-of-hope/delta-i-run-of-hope/run-of-hope—solleron/

Det går också bra att anmäla sig på plats.

Varmt välkommen!

Sollerö IF
www.solleroif.se
info@solleroif.se
0250-22525

Välkommen på extra medlemsmöte!

Söndag 2 september kl. 17-20 på parken håller vi extra medlemsmöte med följande dagordning:

 • Avstämning första halvåret 2018
 • Ekonomi
 • Frågor från årsmötet 20 februari:
  • Samverkan Sollerö Golfklubb
  • Personal i föreningen
  • Fastigheter – inköp och renovering
  • Förslag till nya stadgar – dessa finns här på startsidan i elektronisk form eller i pappersform på Sockenkontoret eller på parken.

Inte medlem än? Gå in på medlemssidan och följ instruktionerna för att bli medlem!

Nuvarande stadgar
Förslag nya stadgar

I skrivande stund avslutar roddsektionen junior SM i Mölndal. Elin L, Johanna S-T, Jonna P, Maja S-T, Albert B, Isak B åker därifrån med riktigt fina prestationer och med medaljer för alla roddare, i alla olika valörer, 3 guld 1 silver 2 brons 2 fjärdeplatser m m, kanonbra jobbat alla aktiva och ledare, ett extra stort tack till tränarna Jean och Anneli för ert engagemang och delaktighet i framgångarna, Sollerön ekar genom Sverige.

Helgen innan representerade Elin L, Jonna P och Isak B Sverige i JVM i Tjeckien där de satt i dam resp herr 4 sculler och damsingel där hela truppen presterade på personliga rekord samt fick en fantastisk upplevelse och erfarenhet.

Fotbollslagen har kommit igång med träningarna och matcher efter sommaren och gräsmattorna har börjat återhämtat sig efter sommarens fantastiska väder.
Kom och stötta våra lag i resterande matcher under hösten och på MT-cupen som är i september.

Medlemsmötet som vi lovade på årsmötet blir den 2/9 kl 17.00 där vi redovisar arbetet hittills under året samt förslag till nya stadgar som sedan beslutas på ordinarie årsmöte väl mött på mötet .

Tillsammans är vi starka

Magnus Birkeholm
Ordförande Sollerö IF

Nu summerar vi halvåret där vi har genomfört en hel del aktiviteter, senast i helgen var Roddarna på JNM i Danmark och hade framgångar som aldrig tidigare . Det blev guld till Elin i 1x, silver till Jonna i 2x, silver till Isak i 2x, och en fjärde plats för Johanna i 4x, även övriga svenska deltagare presterade på topp med guld silver o brons som resultat, en riktigt fin helg. Nu tar de nya tag med fortsatt träning under hela sommaren.

Fotbollslagen har varit på cuper i Malung, Vansbro och Västerås som en traditionsenlig avslutning inför sommaruppehållet. Mycket fina prestationer och pallplatser som resultat visar även här på en fin verksamhet som vi skall vara stolta över.

Midsommarhelgens arrangemang på parken var en välbesökt tillställning med finbilsutställning och ett flertal band som uppträdde i logen som dragplåster.

Utvärderingen av Siljan Runt pågår, med intressanta diskussioner och förslag som vi sammanställer inför halvårsmötet.

Tack till alla som bidrar med någon form av engagemang till Sollerö IF:s verksamheter det är ovärderligt.
Nu tar vi lite sommarledigt och laddar batterierna.
Önskar er alla en skön sommar!

Tillsammans är vi starka

Magnus Birkeholm
Ordförande Sollerö IF

Roddtävlingen i Farsta var en bra och givande tävling för våra roddare med bra prestationer och resultat. Stort Grattis till Johanna Sahr-Trogen, Elin Lindroth, Jonna Pettersson och Isak Birkeholm som blev uttagna till juniorlandslaget och nordiska mästerskapen 6-8/7 i Danmark, bra kämpat.

Kyrkbåtstävlingarna startade med första deltävlingen på midsommardagen i Siljansnäs, dambåten kom 2:a och herrbåten 3:a, Sollerötävlingen är tisdag 26/6 kl 19.00 och Mora 28/6 19.00, båda dessa arrangerar SIF. Fotbollslagen spelar och tränar febrilt och finslipar formen till kommande helg då de alla åker på cup. Sedan blir det sommaruppehåll tills augusti. Uppföljningen av Siljan runt fortsätter under denna vecka så om ni inte lämnat synpunkter eller tips så kan ni göra det till Mäjt Iversen, ansvariga inom respektive område alt. till någon styrelsemedlem.
Tillsammans är vi starka!

Magnus Birkeholm, ordförande SIF

Siljan Runt har genomförts för 51:a gången med rekordmånga som kom till start, 4 656 st.

Vädret var ett av de bättre och cyklisterna var mycket nöjda med dagen. Det var lite fler punkteringar än vanligt då vägbygget vid Hansjö var sämre än utlovat men utökad serviceberedskap klarade det utmärkt. På grund av det varma vädret var det stor åtgång på vatten och sportdryck och mindre åtgång på korv o kaffe. Ett stort tack för ett fantastiskt bra utfört jobb av alla er funktionärer som var med och hjälpte till.

På tisdag kommer en utvärdering av årets lopp att påbörjas i Siljanruntkommittén med fortsättning under juni, med alla ansvariga inom respektive område.
För att kunna möta alla cyklisters krav och förväntningar kommer Sollerö IF anställa Mäjt Iversen som kanslichef med huvudfokus på Siljan Runt. Arbetet kommer även innefatta utveckling av Sollerö IF med tillhörande sektioner och kommittéer.

På fredag kommer Sollerö IF ha en happening kring tjejlagets match med gratis korv i halvlekspaus, kom till parken på fredag!

Roddarna åker på tävling till Farsta den 15-17/6 där det även är uttagningar till juniorlandslaget som står på spel, vi håller tummarna.

Tillsammans är vi starka!
Magnus Birkeholm
Ordförande Sollerö IF

Sollerö IF’s yngsta lag körde säsongens första MT-cup i helgen i strålande solsken och med glatt humör! Serielagen har oxå spelat matcher med bra prestationer. Gå in på solleroif.se och klicka på fotboll så kan man se kalender för när alla matcher är. Kom gärna till parken och se matcherna live.

Roddarna har varit i Ryrsjön vid Lilla Edet o tävlat med fina prestationer och tuffa lopp. Elin Lindroth har varit i France o representerat Sverige i JEM med en fin 8:e plats som resultat.
Allt fokus ligger på Siljan Runt som är på lördag och det verkar bli strålande väder enligt prognos. Det finns några funktionärs pass kvar att fylla så: Anmäl ditt intresse till någon i styrelsen eller mejla info@siljanrunt.se.

Tillsammans är vi starka!
Magnus Birkeholm
Ordförande Sollerö IF